Tuinonderhoud

Nadat u een nieuwe tuin heeft laten ontwerpen en laten aanleggen wilt u natuurlijk graag dat uw tuin er netjes bij blijft liggen. Hiervoor is tuinonderhoud nodig. Bij tuinonderhoud komt meer kijken dan alleen onkruid wieden en de hagen knippen. De kunst van tuinonderhoud is om het beeld dat een tuinarchitect of tuinontwerper heeft bedacht te realiseren en te behouden. Anton de Gilde tuinen kan dit voor u realiseren!

Hoe vaak is tuinonderhoud nodig?

Wanneer er geen tuinonderhoud wordt gedaan aan uw tuin zal deze weer uit gaan zien als de wilde natuur. Strakke hagen zullen bijvoorbeeld een vorm verliezen en onkruid kan zijn gang gaan, waardoor uw planten niet meer te zien zijn. Hoe vaak tuinonderhoud nodig is hangt uiteraard van uw tuin af. De ene tuin heeft minder onderhoud nodig dan de andere. In de meeste gevallen is twee keer per jaar onderhoud nodig, om uw tuin zomerklaar en winterklaar te maken. Wij horen graag wat uw wensen zijn wat betreft het onderhoud van uw tuin. Aan de hand van deze wensen kunnen we samen bepalen hoe vaak er onderhoud aan uw tuin nodig is.

Wat voor werkzaamheden voeren wij uit voor uw tuinonderhoud?

Kort gezegd voeren we alle werkzaamheden uit die nodig zijn om uw tuin er netjes en volgens het ontwerp eruit te laten zien. Hier valt onder andere het volgende onder:

  • Het snoeien van bomen, hagen en andere vaste planten.
  • Het onderhouden van uw gazon.
  • Het in toom houden van grasranden door graskanten te steken of te knippen.
  • Het onkruidvrij maken van uw tuin.
  • Zieke of oude planten verwijderen en deze vervangen door nieuwe planten.
  • Het bemesten van uw tuin.

Een onderhoudscontract bij Anton van de Gilde tuinen

Wilt u ervan verzekert zijn dat wij periodieke tuinonderhoud op het juiste moment in uw tuin uitvoeren? Dan kunt u een onderhoudscontract voor uw tuin afsluiten. In dit contract bepalen hoe vaak en in welke periodes wij bij u langskomen voor tuinonderhoud.

Wilt u graag meer informatie ontvangen over de mogelijkheden wat betreft tuinonderhoud of het onderhoudscontract? Neem contact met ons op!